Pagina's

maandag 25 maart 2013

Horecaondernemers in Amsterdam verzorgen een Paaslunch voor De Zonnebloem



  

Amsterdammers hebben het hart op de juiste plaats

Horecaondernemers in Amsterdam verzorgen Paaslunch voor De Zonnebloem
Ruim één op de drie Amsterdammers is bereid zich vrijwillig in te zetten voor mensen met een fysieke beperking. Het liefst gaan ze samen met iemand naar een café, hotel of restaurant. Zo blijkt uit een recent onderzoek van Nationale Vereniging de Zonnebloem en Koninklijke Horeca Nederland onder 1100 inwoners van onze hoofdstad, dat 28 maart a.s. gepresenteerd wordt in de RAI.

De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens Grenzeloos Gastvrij: een paaslunch in de RAI voor mensen met een fysieke beperking, georganiseerd door leden van KHN afdeling Amsterdam. Het rapport wordt overhandigd aan de Amsterdamse wethouder Andrée van Es.

Voor het onderzoek zijn 1100 Amsterdammers ondervraagd naar hun bereidheid om vrijwilligerswerk te doen ten behoeve van mensen met een fysieke beperking. Een op de drie was hiertoe bereid en twee derde hiervan vindt een bezoek aan een horecagelegenheid het meest geschikt hiervoor.

Koninklijke Horeca Amsterdam en De Zonnebloem willen met dit onderzoek aandacht vestigen op het belang van een zorgeloze dag uit voor iedereen. Met horecagelegenheden als decor en goede (vrijwillige) begeleiding kunnen mensen met een fysieke beperking genieten van een dag of middagje uit. De feestelijke paaslunch is hier een goed voorbeeld van.

De bijeenkomst op 28 maart vormt tevens de aftrap van een gezamenlijke inspanning van de Zonnebloem en KHN om zoveel mogelijk ontmoetingen te creëren tussen toekomstige Amsterdamse vrijwilligers en mensen met een fysieke beperking. Hierbij brengt De Zonnebloem mensen bij elkaar en faciliteert KHN de locaties waar de ontmoetingen plaatsvinden. Andre van Duin als Jan Wijdbeens zal deze middag aanwezig zijn om de genodigden te animeren.

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

U bent van harte uitgenodigd de presentatie van de onderzoeksresultaten bij te wonen.

Programma
11:30 uur Ontvangst gasten en pers
12:05 uur Overhandiging onderzoeksresultaten
12:20 uur Gelegenheid voor het nemen van foto’s en afnemen van interviews
13:45 uur Afsluiting event

Locatie
Rai Amsterdam
Europaplein 22
Entree: voorzijde K

Voor broodjes en drankjes wordt gezorgd.

Aanmelden
Aanmelden kan via
info@mxperts.nl onder vermelding van ‘Grenzeloos Gastvrij’

Meer informatie
Voor meer informatie, beeldmateriaal, kan contact worden opgenomen met Karin Boon van PRACHT PR karin@prachtpr.nl  / 06-48.46.99.24


Geen opmerkingen:

Een reactie posten